Helyi közélet

2011.09.18. 10:50

Hasznos tanácsok Londonban az Electrolux Design Lab döntőjén

London, Kisvárda - A verseny 9 éves története során egyébként ez a negyedik alkalom, hogy hazai versenyző került a legjobb nyolc közé, 2003–ban és 2007–ben pedig az aranyérmet is magyar diákok hozták el. 

London, Kisvárda - A verseny 9 éves története során egyébként ez a negyedik alkalom, hogy hazai versenyző került a legjobb nyolc közé, 2003–ban és 2007–ben pedig az aranyérmet is magyar diákok hozták el. 

 A kisvárdai Miklósi Ádám egy Cellcooker nevű sous–vide (vákuum alatt főző) berendezéssel nevezett a dizájnversenyre. Munkáját 1300 pályamű közül választották ki. A szlovák Adrian Mankovecky hordozható folttisztító mini mosógépe vitte el az idei Electrolux Design Lab fődíját. A második egy ausztrál, a harmadik egy új-zélandi diák munkája lett, míg a közönségdíjat egy újszerű hordozható mikrohullámú sütő kapta. A döntőbe jutott nyolc innováció között a Nyugat-Magyarországi Egyetem diákja, Miklósi Ádám pályaműve is ott volt.

–Egyáltalán nem vagyok elkeseredve – kezdte londoni élménybeszámolóját a Magyarországot képviselő, kisvárdai Miklósi Ádám– sőt mondhatom, hogy ez még nagyobb lökést adott, hogy a következő pályázaton még jobban szerepeljek. Rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodtam a döntőben. Az eredményhirdetéskor mindenki munkáját véleményezték, és rengeteg pozitív jelzővel illették a pályázati anyagomat, emellett számos hasznos információval láttak el a termék fejlesztését illetően.

 

Profi személyi „trénerektől” tanultunk

–A prezentáció előtti napon felkészítésen vettünk részt, ahol egy profi személyi "tréner" segítségével pontosítottuk a prezentációs anyagot, valamint előadás-technikai tanácsokat is kaptunk. A rendezvény alatt volt alkalmam találkozni különböző szakemberekkel, dizájnerekkel az Electroluxtól. A jövőt illetően sok jó tanáccsal és biztatással láttak el. Jelenleg egyéni tanrenddel végzem a Nyugat-magyarországi Egyetemet. Majd visszautazom Svédországba ahol párhuzamosan folytatom a tanulmányaimat – mondta befejezésül, a világ dizájnereinek találkozóján résztvevő Miklósi Ádám.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában