Helyi közélet

2011.09.22. 15:55

Kitanulták a kaszálás csínját-bínját

Nyíregyháza - Befejeződött az az alacsonyan képzett közmunkásoknak szervezett tanfolyam, melyet most először szerveztek meg Nyíregyházán, kísérleti jelleggel. A tanúsító oklevelek átadása szeptember 22-én csütörtökön, egy sajtótájékoztató keretein belül zajlott. Ezen megjelent dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Bocskai Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Nyíregyháza - Befejeződött az az alacsonyan képzett közmunkásoknak szervezett tanfolyam, melyet most először szerveztek meg Nyíregyházán, kísérleti jelleggel. A tanúsító oklevelek átadása szeptember 22-én csütörtökön, egy sajtótájékoztató keretein belül zajlott. Ezen megjelent dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Bocskai Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.Nyíregyházán a kézi fűkasza-kezelő betanító képzés a NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. mint foglalkoztató, és az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság, mint akkreditált felnőtt képző intézmény szervezésében, valamint Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzat támogatásával valósulhatott meg.

– Én magam régimódi, paraszt családban nőttem fel, így jól tudom, milyen kemény, de hasznos munkával ismerkedtek meg a képzésben résztvevők – mondta dr. Kovács Ferenc, aki egy kézfogással és egy tanúsítvánnyal köszönte meg a résztvevők eddigi erőfeszítéseket, majd jó egészséget és erőt kívánt nekik a további munkához.

Ebben pedig nem lesz hiány, hiszen Nyíregyháza közel 500 ezer négyzetméteres területét csak kézi kaszálással lehet rendben tartani. Bocskai Péter, a NYÍRVV ügyvezetője igazgatója hozzátette: a kedvező időjárás miatt idén még egyszer szeretnék megismételni ezt a képzést.

- Tarnavölgyi Gergely -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában