Helyi közélet

2011.10.11. 11:45

Állampolgárságukról tettek esküt a Művelődési Házban

Tunyogmatolcs - Határainkon túl élő magyar emberek már az elmúlt hónapokban is érkeztek és nyújtottak be egyszerűsített honosítási kérelmet Tunyogmatolcson.

Tunyogmatolcs - Határainkon túl élő magyar emberek már az elmúlt hónapokban is érkeztek és nyújtottak be egyszerűsített honosítási kérelmet Tunyogmatolcson.Ám a legnagyobb létszámmal most tettek állampolgársági esküt a településen. Tiszáné Szabó Judit anyakönyvvezető 45 fő, immár hivatalos magyar állampolgárnak adhatta át a honosítási okiratokat és emléklapokat. A rendkívüli alkalomra a művelődési ház színháztermében ünnepélyes keretek között került sor.   Az ünnepséget Soltész Bertalan polgármester nyitotta meg beszédével.

A Polgármesteri Hivatal dolgozói verssel, a Reménység Nyugdíjas Klub népdalcsokorral és a település fiatal előadói ének-zenével fejezték ki gratulációjukat az „új” honfitársaknak. Az összejövetelen a családtagok mellett önkormányzati tisztviselők, dolgozók és községi lakosok ugyancsak résztvettek.

A megható rendezvényt állófogadás zárta, melyen az ünnepeltek pezsgővel koccintottak és kívántak egymásnak „sikerekben, s egészségben gazdag békés hosszú életet Magyarországon!”

- Széles Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában