Helyi közélet

2011.10.25. 11:44

Mekkora lesz a kerülő az újítás miatt?

Mint ahogy arról portálunkon már korábban is beszámoltunk, hamarosan kezdődik a repülő híd felújítása. A szakemberek alternatív útvonalakt jelöltek ki, aminek sokan már most nem örülnek. Go pro videó a híd tövéből a buszvégig.

Mint ahogy arról portálunkon már korábban is beszámoltunk, hamarosan kezdődik a repülő híd felújítása. A szakemberek alternatív útvonalakt jelöltek ki, aminek sokan már most nem örülnek. Go pro videó a híd tövéből a buszvégig.A buszpályaudvar mögött, a kertváros felé ívelő hidat október 28-én este nyolckor lezárják, felújítási munkálatok kezdődnek ugyanis a már nem fiatal átjárón. A renoválás előreláthatólag november végéig, 25-én 18 óráig tartanak majd, addig is alternatív útvonalat jelöltek ki.

A javasolt útvonalak egyike a Tiszavasvári híd, ezen a pályán készítettük mi is videónkat, az egyszerűség és a gyorsaság kedvéért biciklivel. Végül a videót kétszeres sebességre gyorsítottuk. Az út hossza még így is öt perc, ami azt jelenti, hogy gyorsítás és bringa nélkül ez legalább 20 – 25. És bizony ennek sokan nem örülnek.

Andrea például fel van háborodva, ő így fogalmaz: – A javasolt útvonal a "Guszev" aluljáró, ill. a "Tiszavasvári " híd. Nos ez a távolság nem lehet megfelelő a napi - nem tartom túlzásnak - ezres nagyságrendű gyalogos, iskolás, beteg, munkás, kismama, gyerek közlekedéséhez. Ez így elfogadhatatlan – mondja és nem ő az egyetlen, aki bosszankodik. A helyszínen megkérdezettek zöme (még ha nevüket és arcukat nem is vállalták) határozottan borúsan látja a helyzetet.

- Úgy is csúszni fog a kivitelezés, már előre látom – mondja egy kapucnis fiatal, aki minden nap erre jár. – Nem örülök, hogy kerülnöm kell emiatt, főleg annak nem, hogy a Guszev felé. Szívás – kenődik el arca, de hozzáteszi, remélhetőleg kitalálnak valamit a nála okosabb szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában