Helyi közélet

2011.10.07. 14:44

Nem vészhelyzet, üzemszerű gázszag

Több járművel indultak a tűzoltók péntek délelőtt egy telephelyre Petneháza és Nyírkarász közé, ahonnan gázömlést jeleztek.

Több járművel indultak a tűzoltók péntek délelőtt egy telephelyre Petneháza és Nyírkarász közé, ahonnan gázömlést jeleztek.A jelzésre a baktalórántházi és kisvárdai tűzoltók a jelzett helyre vonultak, de a visszajelzésre várva készenlétben voltak a megye többi tűzoltóságain is, illetve a katasztrófavédelemnél, két jármű pedig Nyíregyházáról is elindult. Felkészülve az esetleges azonnali intézkedésre a helyszínre indultak a rendőrök is és a petneházi polgárőrök.

A kiérkező tűzoltó egységek megállapították, hogy valóban volt gázkiáramlás, de az technológiai okokra vezethető vissza. Az átadó (TIGÁZ, MOL, TVK közösen használt telephelyén) az etiléngázt fogadó vezetékét nem éghető gázzal (nitrogén) takarították át, munkavégzés miatt, és ez a gáz áramlott ki a vezetékből nagy nyomással és hanggal. Erről a szomszédos telephelyen nem tudtak, és veszélyt gondolva riasztották a tűzoltókat.

Vészhelyzet tehát egy pillanatig sem volt, csupán tervezett, üzemszerű körülmények között került a kis mennyiségű gáz a szabadba.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában