Helyi közélet

2011.10.03. 12:38

Szélmalomharc az irodában

Olvasóink jelezték, csigatempóban döcög csak az ügyintézés Nyíregyházán a Szociális Irodában. A helyszínen azonban megtudtuk, mindössze 27 ügyintéző jut a több ezer ügyfélre. Érvek és tények.

Olvasóink jelezték, csigatempóban döcög csak az ügyintézés Nyíregyházán a Szociális Irodában. A helyszínen azonban megtudtuk, mindössze 27 ügyintéző jut a több ezer ügyfélre. Érvek és tények.Szerkesztőségünk figyelmét „Világjáró” hívta fel a nyíregyházi iroda működéseinek anomáliájára. Levele így hangzott: „Felháborít ami folyik a szociális irodába! 1000-en vannak, a Hölgyek lassúak, 4 órán keresztül ott álltam, már harmadjára, mert még olyan papír is kell, 50 éve meghalt Apám halotti kivonata. Szóval felháborító! Miért nem dolgozik mindenki, 12 ablak üres volt? Sok öreg, nyomorult ember egész nap ott áll, még visszaküldik 2 szer. Valamit csináljanak, mert ez nem állapot!”

Felkerestük hát az Ügyfélszolgálati Centrumot, ahol saját szemünkkel láthattuk, sokan várnak ügyeik intézésére. Az iroda munkatársai túlterheltek, a várakozók türelmetlenek, teljes gőzzel pörög a gépezet, mégis elégedetlen mindenki. Mint ahogy azt Dr. Krizsai Anita, a szociális iroda vezetője portálunk kérdésére elmondta: – Természetesen tudjuk, hogy nagy az ügyfélforgalom és hosszú a várakozási idő. Ez azért van, mert a jogszabályváltozásoknak köszönhetően a lakásfenntartási támogatásra jogosultak köre megnövekedett – nyilatkozta.

Huszonheten több ezer ügyre

Dr. Krizsai Anita azt is hozzátette: – Ugyanakkor azt is el kell mondanunk, hogy a megnövekedett forgalommal szemben az ügyintézők száma sajnos nem növekedett, továbbra is 27 kolléga foglalkozik az ügyfelekkel. Ráadásul munkatársaimnak nem csak annyi a dolguk, hogy a kérelmet el kell venniük, azokat fel is kell dolgozniuk, meg kell állapítani a jogosultságot, illetőleg meg kell állapítaniuk a támogatások összegét is. Csak, hogy érzékeltessem, tavaly 77 000 ügyet dolgoztunk fel, idén ez nagy valószínűséggel több lesz – nyilatkozta portálunknak.

– Türelmet és segítséget is szeretnénk kérni a hozzánk fordulóktól, nagyban felgyorsítaná ugyanis az ügyintézés folyamatát, ha a kért papírokat teljes körűen töltenék ki, csatolnák a megfelelő iratokat és igazolásokat. A nyomtatványokat ugyanis gyakran hiányosan töltik ki – így akár 20-30 perc is lehet egy ügyfél ügyének az intézése – pedig ezekről előzetesen egy nagyon részletes tájékoztatót adunk mindenki részére – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában