Helyi közélet

2011.11.24. 14:38

Megtévesztő kerékpáros jelzések Nyíregyházán?

Nyíregyháza - Olvasónk egy különleges helyzetre hívta fel figyelmünket. Könnyen lehet, hogy igaza van és a kerékpáros jelzések nincsenek egymással összhangban a belvárosban.

Nyíregyháza - Olvasónk egy különleges helyzetre hívta fel figyelmünket. Könnyen lehet, hogy igaza van és a kerékpáros jelzések nincsenek egymással összhangban a belvárosban.A jelzett hiba a Szarva utca – Iskola utca – Országzászló tér találkozásában van. A színben is eltérő felfestéssel is elhatárolt kerékpárút az úttest előtt a tiltó tábla jelzése szerint véget ér. Csakhogy a jelzőlámpákon található piktogram a kerékpárosok számára is jelzi az áthaladás szabadságát illetve tiltását. Eszerint viszont lehet a zebrán tekerni, ha erre a lámpa engedélyt ad, ugyanakkor a földön lévő felfestés is elsőbbségadás kötelező, azaz nem tiltja a továbbhaladást. Ezek az információk egymással úgy tűnik tényleg nincsenek összhangban.

Remélhetően nem okoz balesetet a félreértés, de jó lenne tudni melyik a helyes jelzés, a kerékpárútnak tényleg vége van, vagy mégis szabad tekerni az úttesten keresztbe?

- Pusztai Sándor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában