Helyi közélet

2011.11.09. 15:36

Örökösföldi piac: volt, van, és lesz is

Nyíregyháza - A városüzemeltetés cáfolja, hogy januártól bezárnák a piacot.

Nyíregyháza - A városüzemeltetés cáfolja, hogy januártól bezárnák a piacot.Megpezsdült az élet az „Örökös Piacon”, amióta felröppent a hír: januártól nem üzemel tovább. Állítólag valaki a városüzemeltetés berkeiből szellőztette meg a bezárásról szóló pletykát. Nem csoda, hogy a piacon évek óta áruló eladók, őstermelők nem repesnek a boldogságtól a hír hallatán.

Vaskóné Erzsébet harmadik éve árulja portékáit a piacon: – Két hete járt itt a városüzemeltetés egyik beosztottja lángost enni, aki szerint a következő évtől szünetel majd a kis piacunk üzemeltetése. Természetesen én is megdöbbenve hallgattam. Társaimmal együtt kitartottunk akkor is, amikor egy kereskedelmi áruházlánc újabb üzletet húzott fel a piac szomszédságában – mondta Vaskóné.

Kategorikusan cáfol a NYÍRVV

A piac megbízott vezetője, Darabos Béla is nemtetszését fejezte ki lapunknak: – Én is hallottam a két hónapos szüneteltetésről. Több árus abból él, amit itt a piacon megkeres. Ők ezen idő alatt miből tartják majd el a családjukat? A pékárus és a lángosos elveszítheti vásárlókörét. Nem könnyű egy hosszú szünet után visszaszoktatni a vevőközönséget. Inkább fejleszteni kellene! Én már régóta mondom, hogy egy hentesbolt megnyitásával kellen szélesíteni a profilt – mondta a piacvezető.

A problémát természetesen továbbítottuk a NYÍRVV-nek, ahol eképpen reagáltak a felvetésre: – A felmerült híreket kategorikusan cáfoljuk. A Család utcai "Örökös Piac" működtetését és jelentőségének növelését hosszútávon, kiemelt feladataként kezeli társaságunk – mondta Kovalecz Róbert, a NYÍRVV Nonprofit Kft. piac- és vásártér Üzemeltetési irodavezetője.

- Tarnavölgyi Gergely -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában