Helyi közélet

2011.11.16. 14:56

Színesfémért törtek be Nyíregyházán

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Érkert Rendőrőrse csoportosan elkövetett rablás elkövetése miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Érkert Rendőrőrse csoportosan elkövetett rablás elkövetése miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen.15-én éjjel a hajnali órákban érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, mely szerint egy nyíregyházi telephelyre ismeretlen tettesek lakatlevágás módszerével betörtek, és onnan több száz kilogramm sárga és vörösrezet kíséreltek meg eltulajdonítani.

A bejelentést a telephely 37 éves apagyi biztonsági őre tette, aki észlelte a betörést, valamint látta amint két személy őt észlelve kiszalad a telephely területéről a már kézikocsikra összekészített színesfémet hátrahagyva. Az őr az elkövetők után szaladt, amikor még egy személyt látott, aki egy autó csomagtartójába pakolt éppen. Mire az éjjeli őr az autóhoz ért, az elkövetők már menekülni próbáltak, az autó azonban nem indult be, így az egyik férfi hogy őt feltartóztassa egy „viperának” látszó tárggyal megütötte, aminek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az elkövetőknek ezután sikerült az autót beindítani és a helyszínről elmenekülni. A lopással okozott kár meghaladja a félmillió forintot. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Érkerti nyomozói még 16-án délelőtt elfogták és őrizetbe vették a társaság egyik tagját, aki a bűncselekmény elkövetésekor bántalmazta a biztonsági őrt. A másik két személyt még keresi a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában