Helyi közélet

2012.01.30. 09:33

Ezt Te sem tudnád kihagyni!

Nyíregyháza - Barack csak játszik az étellel, meglestük a fókák etetését az ország legnépszerűbb vidéki intézményében a Nyíregyházi Állatparkban.

Nyíregyháza - Barack csak játszik az étellel, meglestük a fókák etetését az ország legnépszerűbb vidéki intézményében a Nyíregyházi Állatparkban.A "csöppség" születési súlyát rég elhagyta, lassan szüleihez mérhető - a zsírban dús fókatejnek köszönhetően - de a hosszúsága is megnőtt a fiatal úszólábúnak. A borjúfókákra jellemző módon, a szopást szinte egyik napról a másikra hagyta abba 6 hetes korában, s most már szüleihez hasonlóan tengeri hallal táplálkozik. Az első napokban 1-2 heringet evett, mára már azonban 2-3 kg tengeri csemege a napi adagja.

A kis fóka lány igen kíváncsi teremtés-a látogatót legnagyobb örömére- s folyamatosan követi a vendégeket az üvegablakokon keresztül. Gondozói külön neki állítják össze a nevével jelzett vödörben a finom halacskákat. Barack közelebb jön, ahogy meglátja a lányokat és persze a vödröt, majd egyenként kapja, kézből a falatokat.

Ezt biztosan senki nem tudná kihagyni

A figyelmes fóka nem éhes, reggel már kapott egy adagot, így inkább játszik a hallal, időnként mintha elengedné, és elfogná, de a hal már nem él, így nem nagy feladat az elkapása, ehelyett Barack fel-feldobja a levegőbe és úgy kapja el. Nemsokára csatlakoztak hozzá szülei is, így már hármasban játszanak úsznak, fröcskölnek a számunkra dermesztő vízben.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában