Helyi közélet

2012.01.03. 09:53

Ingyenes segítségnyújtás a megyei iskoláinak

Nyírlugos - A Safer Internet Day-t, vagyis a Biztonságos Internet Napot világszerte mindenhol február elején, ugyanazon a napon rendezik meg - ma már több mint 60 országban - köztük Magyarországon is.

Nyírlugos - A Safer Internet Day-t, vagyis a Biztonságos Internet Napot világszerte mindenhol február elején, ugyanazon a napon rendezik meg - ma már több mint 60 országban - köztük Magyarországon is.A Safer Internet Day célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Plus program akciótervének keretein belül világszerte ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet az interneten leselkedő veszélyekre, így a zaklatásra, a gyermekpornográfiára és egyéb illegális vagy káros jelenségekre és tartalmakra.

– Noha egy hónap múlva lesz a Safer Internet Day, a biztonságos internetezésre bármikor érdemes felhívni a figyelmet – jegyezte meg Szűcs Norbert, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egyik Safer Internet oktatója. – A megye iskoláinak adott a lehetőség az ingyenes segítségnyújtásra. A kétszer negyvenöt perces előadáson a meghívott diákok (osztályok, évfolyamok), tanárok, vagy szülők csoportja vehet részt akár szülői értekezlet, osztályfőnöki óra, vagy szakkör keretében. Az oktató felhívja a figyelmet az internet veszélyeire és előnyeire, valamint az oktatásban betöltött szerepére. Jelentkezni a 06-70-7768669-es telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen lehet.

Hangsúlyozandó, hogy az előadás teljesen ingyenes még akkor is, ha több osztályban, több napon keresztül tart.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában