Helyi közélet

2012.01.18. 12:20

Könyvbemutató, kiállítás, ünnepi koncert

Nyíregyháza - A magyar kultúra napjának méltó megünneplésére készül a nyíregyházi önkormányzat. Mint a szerdai sajtótájékoztatón Jászai Menyhért alpolgármester elmondta, rendezvénysorozattal szeretné a város teljesebbé tenni az ünnepséget.

Nyíregyháza - A magyar kultúra napjának méltó megünneplésére készül a nyíregyházi önkormányzat. Mint a szerdai sajtótájékoztatón Jászai Menyhért alpolgármester elmondta, rendezvénysorozattal szeretné a város teljesebbé tenni az ünnepséget.Az első kísérőrendezvény január 19-én 17 órától a megyei könyvtárban lesz, ahol Tóth Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész munkáiról készült kötetet mutatják be. Január 20-án 17 órától a Pál Gyula teremben Elek Győző festőművész kiállítása nyílik meg, majd január 23-án 15 órától a megyei könyvtárban a „Fogadjon örökbe egy Nyírvidéket!” című programot rendezik meg.

A magyar kultúra napjának fő rendezvénye január 20-án 15 órakor kezdődik a Kodály Zoltán Általános Iskola nagytermében, ahol majd átadják a Katona Béla-díjat is a város kulturális életéért végzett kimagasló munkáért.

Az ünnepi hangversenyt a Vikár Sándor Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatési Intézmény tanárai és diákjai adják. A sajtótájékoztatón a műsorról Tamás Attila igazgató elmondta, magyar zeneszerzőktől olyan művek csendülnek majd fel, amelyek a nemzeti tudatot erősítik.  A szatmári és erdélyi népdalok mellett többek között hallható lesz Liszt Ferenc II. rapszódiája négykezes előadásban.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában