Helyi közélet

2012.02.11. 16:00

Közösségben születő közművelődési értékek Kisvárdán

Kisvárda - A „Kultúrházak éjjel–nappal” országos program meghirdetésével, illetve megrendezésével a Magyar Népművelők Egyesületének az a célja, hogy a kultúra teremtés és terjesztés házai, a benne dolgozó szakemberek és elsősorban az alkotó kreatív közösségek teremtsenek egy olyan alkalmat, melyben közösen dolgozva hívják fel a figyelmet azokra a megkerülhetetlen kulturális, közművelődési értékekre, amelyek ezekben a házakban, szervezetekben, közösségekben születnek és kerülnek nyilvánosságra.”– olvashatjuk a Népművelők Egyesületének, önálló akcióként meghirdető levelében.

Kisvárda - A „Kultúrházak éjjel–nappal” országos program meghirdetésével, illetve megrendezésével a Magyar Népművelők Egyesületének az a célja, hogy a kultúra teremtés és terjesztés házai, a benne dolgozó szakemberek és elsősorban az alkotó kreatív közösségek teremtsenek egy olyan alkalmat, melyben közösen dolgozva hívják fel a figyelmet azokra a megkerülhetetlen kulturális, közművelődési értékekre, amelyek ezekben a házakban, szervezetekben, közösségekben születnek és kerülnek nyilvánosságra.”– olvashatjuk a Népművelők Egyesületének, önálló akcióként meghirdető levelében. A Kultúrházak éjjel–nappal rendezvény, a farsang végén február 17–18–19–én rendezik meg országszerte. Kisvárdán február 18–án, szombaton lesz a programhoz csatlakozás napja.  

Kisvárda – A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza gazdag program választékával kapcsolódik az országos programhoz. A február 18–én (szombaton) tartandó egész napos programban mindenki megtalálja érdeklődésének megfelelő műsorát.

–Szombati napon rendezzük meg, a tervek szerint 9 órától 21 óráig – mondta Orbán–Radvánszki Ágnes népművelő– a  II. Országos Nyugdíjas Ki–Mit–Tud regionális elődöntőjét és más programjainkat. A Nyugdíjas Ki Mit Tud–on a körzetben működő nyugdíjas klubok, amatőr művészeti csoportjainak bemutatója (ének, néptánc, vers, próza) lesz látható.

Télbúcsúztató játszóház és bábszínház

A Zámbó Marianna által vezetett Télbúcsúztató játszóház 9 órától 12 óráig tart. A kézműves foglalkozások keretében, velencei álarcok, maszkok, bohóc fejdíszek és egyéb érdekességek készítése az ügyes kezű gyerekek és az őket kísérő szülők és nagyszülők közreműködésével készülhetnek el az egyéni alkotások. A részvétel díjtalan!  

Az Anarcsi Kalamona Bábszínház 11 órától a pódiumteremben tartja meg előadását, Hét kis mese címmel. A mesék: Énekes köszöntő, A kiscipó, Az oroszlán és a kisegér, Nyulacska házikója, Mackóébresztés, Pórul járt ravaszok, A kifli. A belépőjegy: 500.– Ft.

-Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában