Helyi közélet

2012.02.19. 15:34

Mangalicás hagyományápolás

Vásárosnamény - Még alig hajnalodott, de a vásárosnaményi Forrás Vállalkozók Klubjának tagjai január 14-én a Szabadság tanya vadászházában gyülekeztek.

Vásárosnamény - Még alig hajnalodott, de a vásárosnaményi Forrás Vállalkozók Klubjának tagjai január 14-én a Szabadság tanya vadászházában gyülekeztek. A kora reggeli találkozó az immár több éve hagyományos disznóvágásra hívta a klub baráti közösségét. A „klubgyűlés” célja a hagyományápolás és a közösségépítés. A fogópálinka megkóstolása után a hozzáértő „hentesek” keze alatt elkezdődött a 140 kg-os mangalica feldolgozása. Itt a fiatalabb klubtagok is elleshettek néhány fortélyt. A munka közben – a kissé zord napon – jól esett a finom forralt bor. Az ügyes kezű férfiak mellett a hölgyek sem tétlenkedtek. Reggelire hagymás vért, ebédre toroskáposztát készítettek. A nap végére elkészült az ízletes hurka és kolbász is, melyekről a kóstolás után csak „legekben” lehetett nyilatkozni. A sok finom falat mellett a vidámság, a jókedv játszotta a főszerepet. Jutott idő baráti beszélgetésre, rohanós napjainkban egy kis megállásra, másokra való több odafigyelésre. A finomságok mellett, ez volt – és maradjon is így – a legfontosabb.

Sebestyén Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában