Helyi közélet

2012.02.07. 12:37

Százéves huszár Kocsordon

Kocsord - Felejthetetlen marad Kocsord község lakosai számára 2012. január 25-e: ezen a napon ünnepelte 100. születésnapját a településen élő nyíregyházi negyedik huszárezred utolsó huszára, Katona Ernő.

Kocsord - Felejthetetlen marad Kocsord község lakosai számára 2012. január 25-e: ezen a napon ünnepelte 100. születésnapját a településen élő nyíregyházi negyedik huszárezred utolsó huszára, Katona Ernő.A nem mindennapi eseményre az önkormányzat, a Kocsordi Nők Baráti Köre és a Hóvirág Nyugdíjas Klub szervezésében műsoros vacsorával várta Ernő bácsit és kedves családját.

Az ünnepeltet az önkormányzat nevében Dr. Barkaszi Sándor polgármester köszöntötte. A település első embere - aki egyébként háziorvos is Kocsordon - örömmel nyugtázta, hogy 30 éves szolgálati ideje alatt Ernő bácsihoz csak látogatóba járt. Áldásukat adták az ünnepeltre a református és az unitárius egyház lelkészei is. A Baráti Kör huszárdalokkal, versekkel és kedvenc nótájával kedveskedett, amelyeket Ernő bácsi ragyogó szemekkel velük együtt énekelt. Mesélt a huszárévekről, megmutatta, hogyan rántotta elő vezényszóra a kardját, magával hozta csajkáját, amivel a háborúból hazatért. A nyugdíjas klub finom vacsorája után mindenki vendég volt egy szelet születésnapi tortára. Közben a jelenlévők megtudhatták a szép hosszú élet titkát. Ernő bácsi szerint: "A szerencse, a tej, na és a szép hölgyek." Köszönetek közepette ezzel búcsúzott: "Ezért az estéért már megérte elérni a 100 évet!"

Isten éltese Ernő bácsit kedves családja körében /2 lánya, 4 unokája és 8 dédunokája / akik szeretettel, gondoskodással veszik körül.

Szabó Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában