Helyi közélet

2012.02.27. 13:42

Tűzifát és ételt osztott az evangélikus egyház

Nyíregyháza - A szegénység enyhítése az állami felelősségvállaláson túl a helyi erők összefogása nélkül lehetetlen.

Nyíregyháza - A szegénység enyhítése az állami felelősségvállaláson túl a helyi erők összefogása nélkül lehetetlen.Ezt az összefogást valósította meg az Oltalom Szeretetszolgálat, a Joób Oliver Szeretetintézmény és az evangélikus egyház, amelynek képviseletében dr. Fabiny Tamás - az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke - mondott beszédet azon a sajtótájékoztatón, amit Nyíregyháza-Benkőbokorban tartottak hétfőn délben.

– Egyházunk szükségét érzi a leszakadó, legelesettebb réteg érdekében való megszólalást, hiszen életük sajnos egyre kilátástalanabb. A két egyházi intézmény jól példázza a hatékony állami támogatás és a helyi összefogás erejét, aminek során a mai nap folyamán 800 adag ételt és 200 mázsa tűzifát osztunk szét a rászorulóknak. Az elmúlt hetekben több mélyszegénységben élőhöz jutottunk el és segtettünk nekik a mindennapi boldogulásukban, országszerte nappal is megnyitottuk az éjszakai melegedőket, kiosztottunk 3000 adag ételt és 800 mázsa tűzifát - mondta a püspök, aki kiemelte: az evangélikus egyház felekezettől függetlenül segít a bajban lévőknek.

A sajtójékoztató után kezdettét vette az étel- és tűzifaosztás, melyben tevőlegesen is segített dr. Fabiny Tamás, saját kezűleg adta-vette a farönköket, melyek sok nélkülözőnek adnak majd meleget a hidegebb éjszakákon.

- Tarnavölgyi Gergely -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában