Helyi közélet

2012.02.23. 07:17

Újabb terhek a vállakon

Megdöbbentette hazánk lakosságát az Európai Bizottság szerdán bejelentett javaslata, amelynek lényege: 2013-tól vonjanak meg fejlesztési támogatásokat Magyarországtól. M. Magyar László jegyzete

Megdöbbentette hazánk lakosságát az Európai Bizottság szerdán bejelentett javaslata, amelynek lényege: 2013-tól vonjanak meg fejlesztési támogatásokat Magyarországtól. M. Magyar László jegyzeteBár az EB pénzügyi biztosa azt állítja, hogy az intézkedés független a Magyarország ellen folyó kötelezettségszegési eljárásoktól, mégis a legtöbben politikai indokokat látnak a javaslat hátterében. Az biztos azonban: az országot érzékenyen érintené, ha valóban befagyasztanák a közel 150 milliárd forint kohéziós összeg folyósítását.

Mindenki a másikat hibáztatja a támogatás befagyasztásának javaslata miatt. Az ellenzéki pártok a jelenlegi kormány politikáját okolják. Úgy gondolják, hogy az Orbán-kormány 2010 óta teljesen elhibázott gazdaságpolitikát folytat. A kormányon lévő FIDESZ és KDNP az előző, az MSZP nevével jelzett kormányzási korszakot hibáztatja, hiszen már 2004 óta túlzottdeficit-eljárás folyik Magyarország ellen.

Lehet persze mutogatni egymásra, de azzal nem sokat jutunk előbbre. Félő, hogy a kormány további megszorításokkal válaszol a kialakult helyzetre: kevesebb támogatás jut a tömegközlekedésre, a gyógyszerekre, vagyis a terhek ismét a nyugdíjasokra, a munkavállalókra hárulnak majd.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában