Helyi közélet

2012.03.08. 07:19

Milyen virágot vegyünk nőnapra?

Nyíregyháza - A tulipán ajándékozása – a rózsához hasonlóan – heves érzelmekre utal.

Nyíregyháza - A tulipán ajándékozása – a rózsához hasonlóan – heves érzelmekre utal.Hóvirágot ne, ugyanis 2005 őszétől védett, veszélyeztetett növény. Sajnos évről évre kevesebb marad ebből a különleges növényből, amelynek a leszakítása súlyos bírságot von maga után. Döntsünk inkább a nőnap listavezető virága, a tavaszi kankalin, avagy a primula mellett, amely változatos, figyelemfelkeltő színével, egyszerű tartásával és pénztárcabarát árával érdemelte ki népszerűségét.

A cserépbe vagy kosárba ültetett, virágzó tulipán, nárcisz, jácint azért jó választás, mert napsütéses, tavaszi hangulatot teremt. A szálban vagy csokorban átnyújtott rózsa többféle üzenetet hordozhat: vörös rózsával általában szívünk hölgyének kedveskedünk, még a fehér rózsa a szülői szeretet virága, tökéletes választás az édesanyáknak. A tulipán ajándékozása is heves érzelmekre utal, igaz, kevésbé tartós és tartalmas, mint a rózsa. Olyat érdemes választani, ami épphogy csak kipattant a bimbóból.

A frézia a megbízhatóság, a gerbera a báj, a nőszirom a hit virága. Valamennyi vágott virág szárát érdemes visszavágni, mielőtt vázába kerülnek, mert így az több vizet tud felvenni. A virágcsokrot ne tegyük napra, huzatba, ne permetezzük vízzel a leveleket, mert megrohadnak, és gyümölcs se legyen a közelben, mert akkor hamarabb hervadnak. Ha a naponta cserélt vízbe kanálnyi cukrot, ugyanennyi citromlét és pár csepp fertőtlenítőszert adunk, megadhatjuk virágunknak a tápanyagot, a savas kémhatást és a kórokozók elleni védelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában