Helyi közélet

2012.03.14. 18:22

Záhonyi zöldek a Kiskunságban

Záhony - Március 15-től 18-ig Kiskunhalason rendezik meg a Környezet- és Természetvédő Szervezetek 22. Országos Találkozóját, melyen a felső-szabolcsi térséget a záhonyi kollégium diák zöldkörének tagjai képviselik.

Záhony - Március 15-től 18-ig Kiskunhalason rendezik meg a Környezet- és Természetvédő Szervezetek 22. Országos Találkozóját, melyen a felső-szabolcsi térséget a záhonyi kollégium diák zöldkörének tagjai képviselik.A határvárosi Dr. Béres József Kollégium zöldkörösei 1999 óta vesznek részt a civil környezetvédők legjelentősebb honi fórumán, amelynek ezúttal Kiskunhalas nyújt otthont.

A találkozó csütörtökön előprogramokkal veszi kezdetét, melyek során a résztvevők terepgyakorlatok keretében a kiskunhalasi régió, illetve Szeged-Bugac térsége környezeti problémáival ismerkednek meg. Péntek délután plenáris üléssel, szombaton pedig 16 szekcióban tartott tanácskozással folytatódik majd a hazai zöldek legnagyobb találkozója.

Emellett kiegészítő programoknak, példának okáért március15-i megemlékezés, ökomenikus istentisztelet, fotókiállítás megnyitó, mozgáskultúra foglalkozások, zöld mulatság is részesei lesznek a több száz zöld szervezettől érkező vendégek.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában