Helyi közélet

2012.04.24. 13:29

Ha kell, a szelet is befogjuk!

Demecser - Hétfőn kaptuk meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálatáról szóló terjedelmes anyagot, így azt részletesen nem tudtuk elemezni, de a megállapításaikkal egyet értünk és a javaslatokat is megfogadjuk – mondta el lapunknak Kiss Gyula. Demecser polgármestere.

Demecser - Hétfőn kaptuk meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálatáról szóló terjedelmes anyagot, így azt részletesen nem tudtuk elemezni, de a megállapításaikkal egyet értünk és a javaslatokat is megfogadjuk – mondta el lapunknak Kiss Gyula. Demecser polgármestere.Hozzátette: a pénzügyi helyzet, akárcsak az önkormányzatok több mint 95 százalékánál itt is kockázatos besorolást kapott, ezen javíthatnak a kiadáscsökkentő és bevételnövelő intézkedések.

Helyi adók kivetésében nem gondolkodunk, hiszen így is magasak a lakosság terhei. Elsősorban ingatlanok hasznosításában, bérbe adásban látjuk a megoldást, valamint vállalkozásokat szeretnénk munkahelyteremtésre ösztönözni. Továbbá olyan pályázatokban gondolkodnak, például energiatakarékossági, alternatív energiahasznosítási projektek elindításában, melyek egyrészt költséget csökkentenek, másrészt bevételt is hozhatnak.

– Ha kell a napot és a szelet is befogjuk – fogalmazott Kiss Gyula. Az önkormányzatnak 30 napja van arra, hogy intézkedési tervet állítson össze, ami 90 százalékban már elkészült. A vizsgálat lezárulta után annyiban módosult a helyzet, hogy lejárt szállítói tartozásuk már nincs, így a reorganizációs tervre sem szükség, azonban az ÁSZ ennek elkészítését is kérte, ezért ezt is kidolgozzák Demecserben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában