Helyi közélet

2012.05.10. 17:13

Két év múlva készül el a Szamos-Kraszna árvízi tározó

Nyíregyháza, 2012. május 10., csütörtök (MTI) - A tervek szerint 2014 novemberére készül el a Szamos-Kraszna közi árvízszint-csökkentő tározó - közölte a Belügyminisztérium csütörtökön az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2012. május 10., csütörtök (MTI) - A tervek szerint 2014 novemberére készül el a Szamos-Kraszna közi árvízszint-csökkentő tározó - közölte a Belügyminisztérium csütörtökön az MTI-vel.A tartalékkerettel együtt 11 milliárd 528 millió forint értékű beruházás kiviteli terveinek elkészítésére és megépítésre kiírt nyílt közbeszerzési eljárást a Ke-Víz 21 Zrt., a Kötiviép’B Kft. és Közgép Zrt. alkotta konzorcium nyerte meg; a kivitelezési szerződést már aláírta a nyertesekkel az ajánlatkérő Országos Vízügyi Főigazgatóság.

A Belügyminisztérium közlése szerint a kivitelezésre a szerződéskötés időpontjától számítva 31 hónap áll rendelkezésre, így a műszaki átadás-átvételre 2014 novemberben kerül sor. A tározó beruházás előkészítési munkái a területszerzéssel és a régészettel együtt lezárultak, a kivitelező feladatai a kiviteli tervek készítésével kezdődnek, melyek elkészítése és jóváhagyása folyamatosan zajlik. Az első kiviteli terv jóváhagyása után kezdődhet meg a munka a területen, erre előreláthatólag 2012 nyár végén kerül sor.

Az árvizek levezetését és az árapasztást célzó, 126 millió köbméter víz befogadására képes, 50 négyzetkilométer területű vésztározó nyolc környező település - Szamosszeg, Szamoskér, Tunyogmatolcs, Győrtelek, Kocsord, Mátészalka, Ópályi és Nagydobos - közigazgatási területét érinti. A beruházás összesen nyolcszáz ingatlant érint közvetlenül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában