Helyi közélet

2012.05.04. 10:36

Park őrzi a tudományos kutató emlékét Kisvárdán

Záhony - Az elmúlt hét végétől egy park is őrzi a nemzetközi hírű tudományos kutató és feltaláló Dr. Béres József emlékét Kisvárda központjában.

Záhony - Az elmúlt hét végétől egy park is őrzi a nemzetközi hírű tudományos kutató és feltaláló Dr. Béres József emlékét Kisvárda központjában.A Záhonyban született jeles személyiségről még életében nevelési intézményt neveztek el a határvárosban, később Szolnokon a Tisza-híd közelében 2009-től sétány, idén márciustól – a Béres Csepp feltalálásának 40. évfordulója kapcsán - ugyancsak Szolnok belvárosában egy szoborcsoport állít emléket Dr. Béres Józsefnek. A kisvárdai parkavatót szombaton tudományos ülés előzte meg a Bessenyei György Gimnázium dísztermében, ahol fia, Ifj. Dr. Béres József és Béres Klára mellett a Béres Gyógyszergyár prominensei tartottak előadást.

A tudományos ülés után Kisvárda belvárosában került sor a Béres József park avató ünnepségére. Az eseményen dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, Leleszi Tibor, a város polgármestere és Ifj. Dr. Béres József mondott ünnepi beszédet, majd együtt avatták fel a parkot és a Szabados István által alkotott névtáblát. A kisvárdai Béres József park a sétáló utca megépítése után nyeri el végleges formáját.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában