Helyi közélet

2012.05.31. 10:16

Több száz munkahelyet remélnek a banktól

Nyíregyháza - Nyíregyházára telepíti az eddig Budapesten működtetett irodáit a Raiffeisen Bank.

Nyíregyháza - Nyíregyházára telepíti az eddig Budapesten működtetett irodáit a Raiffeisen Bank.Most már eldőlt: a fővárosból Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeszékhelyére költözteti különböző szolgáltatásait és ügyviteli tevékenységét a Raiffeisen Bank Zrt. Amikor a pénzintézet meghozta a döntését, több város is versengett az új munkahelyek létesítésével kecsegtető helyválasztásért.

Legvégén Miskolc és Nyíregyháza maradt versenyben, s amikor eldőlni látszott, hogy a nyírségiek lesznek a befutók, a borsodi megyeszékhelyen nem kis politikai csata kerekedett. Az Észak-Magyarország az alábbi címmel közölt cikket erről:

MSZP: mínusz 850 munkahely "ajándékba"

Erről pénteki sajtótájékoztatóján dr. Mokrai Mihály szocialista önkormányzati képviselő beszélt. Mint mondta: a vezető bankintézeteket még Káli Sándor korábbi városvezető kereste meg azzal, hogy helyezzék Miskolcra back office tevékenységüket. Akkor a gazdasági válságra hivatkozva a bankok elzárkóztak ettől - tette hozzá. Tavaly azonban - folytatta - a Raiffeisen Bank, emlékezve a korábbi ajánlatra, megkereste dr. Kriza Ákos polgármestert, hogy 850 embernek teremtenének munkahelyet. A pénzintézet ugyanis az északkeleti régióba szerette volna helyezni a back office tevékenységét - hangsúlyozta. "A lehetséges városokat a bank megversenyeztette, a végén két város maradt Miskolc és Nyíregyháza. Miskolcon minden feltétel adott volt egy back office létrehozására, de végül Nyíregyháza nyert. A polgármester ugyanis Csöbör Katalin országgyűlési képviselőt bízta meg a tárgyalásokkal" - sorolta. "A képviselő dilettantizmusa miatt a tárgyalások kudarcot vallottak" - fogalmazott Mokrai Mihály.

Miskolc így bukta el a 850 munkahelyet, abból a 20 ezerből, amit a polgármester választási csaliként - fogalmazott - beígért. Mokrai Mihály azt is kiemelte, hogy a tárgyalások végén Pfliegler Péter alpolgármester vette át a feladatot Csöbör Katalintól. Az alpolgármester mindent megtett, de már késő volt - hangsúlyozta. "Így Miskolc napján a városvezetés 850 elvesztett munkahellyel "ajándékozta meg" a miskolciakat" - jelentette ki Mokrai Mihály.

Van, amikor sikerül, van, amikor nem

„Mokrai Mihály, egykori alpolgármester Miskolc városának ünnepén, az ünnepi közgyűlést röviddel megelőzően tartalmában és megfogalmazásában egyaránt méltatlan sajtótájékoztatót tartott – így reagált közleményében Pfliegler Péter alpolgármester. – Mokrai Mihály, a miskolci egészségügy néhány évvel ezelőtti rombadöntője és végletes eladósítója személyeskedéstől hemzsegő szöveget tett közzé. Ebben képviselőhöz méltatlan és udvariatlan módon támadja városunk országgyűlési képviselő asszonyát és saját települését.

Ezt a minősíthetetlen és alaptalan hangütést visszautasítjuk. Miskolc vezetése folyamatosan tárgyal a városunkban befektetni szándékozó külföldi vagy hazai cégekkel és gazdasági társaságokkal a munkahelyteremtés érdekében. Ezek a tárgyalások van, amikor sikerre vezetnek, legutóbb például a finn és a német befektetők esetében. Természetesen van, amikor legjobb szándékunk ellenére sem valósulnak meg terveink, és a befektető más célterületet választ - ez nem meglepő, hiszen Magyarországon és Közép-Európában ádáz verseny folyik a befektetésekért úgy régiós, mint városi szinten...”

Ma bejelentik az iroda megnyitását

A Kelet-Magyarország kérdésére a Raiffeisen Bank Zrt. Marketing főosztálya ezt válaszolta: „Az egyeztetések jelen pillanatban is zajlanak, a döntés valóban Nyíregyháza. A 600-800 fő középtávú tervként kezelendő. Részletesebb információkkal néhány napon belül tudunk szolgálni. ”

Nos, ez a nap elérkezett, délután 15 órakor bejelentik az iroda megnyitásával kapcsolatos döntéseket. Részletekkel, pontos adatokkal, információkkal azonnal szolgálunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában