Helyi közélet

2012.05.08. 14:30

Újraindult a Start közmunkaprogram Nyírbogáton

Nyírbogát  - A Start közmunkaprogram keretében hasznos, értékteremtő foglalkoztatással közel száz főt foglalkoztat Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata.

Nyírbogát  - A Start közmunkaprogram keretében hasznos, értékteremtő foglalkoztatással közel száz főt foglalkoztat Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata.Az előző évekhez hasonlóan 2012-ben újraindult a nyírbogáti önkormányzatnál is a Start közmunkaprogram, melyen belül 97 fő foglalkoztatásátvállalta az  önkormányzat. Ezen belügyminisztériumi  pályázat nemcsak a munkabért fedezi teljes mértékben,  hanem munkaeszközök vásárlására is lehetőséget nyújt. Így került beszerzésre eke, motoros-fűrész, betonkeverők, s folyamatban van a vegyszerező,  markoló-árokásó gép beszerzése is, több mint 17 millió forint értékben.

A belvíz elvezető rendszerek rendbe tétele pályázat keretében 10 főt foglalkoztat az önkormányzat, belvízelvezető árkok, csatornák és egyéb vízelvezetők rendbetételére. Mezőgazdasági földutak rendbe tételére 50 főt foglalkoztat, a földutak járhatóbbá tételére. A mezőgazdasági projekt keretében 37 főt, - korábban munkanélküliek - foglalkoztatatásával friss zöldségekkel, konyhakerti növényekkel tudja ellátni a önkormányzati konyhát és csökkenteni annak költségeit. Így több mint 4 hektár területet és 10 kertet művel a nyírbogáti önkormányzat.

Gulyás Jánosné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában