Helyi közélet

2012.06.20. 07:21

Ami hoz, az visz is

<em>Murphy után nagyon szabadon fogalmaztam meg szomorú felfedezésem hétfő este az egyik tévés hírműsor nézésekor: Ami hoz, az visz is. A Debrecen-London között most beindult légi járatról volt szó, amelytől sokat vár térségünk: az idegenforgalom fellendülését, az üzleti élet megélénkülését, az egészségturizmus virágzását.</em> <strong>M. Magyar László jegyzete.</strong>

Murphy után nagyon szabadon fogalmaztam meg szomorú felfedezésem hétfő este az egyik tévés hírműsor nézésekor: Ami hoz, az visz is. A Debrecen-London között most beindult légi járatról volt szó, amelytől sokat vár térségünk: az idegenforgalom fellendülését, az üzleti élet megélénkülését, az egészségturizmus virágzását. M. Magyar László jegyzete.Csakhogy a járatok vissza is fordulnak, s nemcsak a vendég angolokat viszik el, hanem nemzetünk fiait is. A riportban megszólalt nyíregyházi fiatalember ugyanis nem titkolta: az új járattal szerencsét próbálni utazik külföldre.

Megdöbbenve hallgatták a szavait mindazok, akik ismerik, hiszen jól tudják: személyében egy nagy tudású informatikust, mindig segítőkész munkatársat veszt el Magyarország. Korábbi munkahelyén leépítés miatt elbocsátották, s hogy nem talált képzettségének és tudásának megfelelő álláslehetőséget, elindult a nagyvilágba, hátha megalapozhatja jövőjét idegen földön.

Látogatóba talán majd hazajön egyszer, s hall majd a fiatalokat visszacsalogatni próbáló kormányzati akciókról. Csakhogy akik bár fájó szívvel, de csalódottan hagyták el az országot, nemigen vágynak vissza a hívó szavak ellenére sem, ha már megtalálták boldogulásukat, s érzik a megbecsülést odakint…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában