Helyi közélet

2012.06.12. 14:20

Időjárás-jelentés

Budapest, 2012. június 12., kedd (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest, 2012. június 12., kedd (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

------------------------------

Európa fölött továbbra is egy hatalmas méretű, több középpontú ciklonrendszer helyezkedik el. Hatására szárazföldünk nagy részén gyakran erősen felhős az ég, csak rövid napos időszakok vannak, és több helyen fordul elő eső, zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 16 és 26 fok között alakul, északon és nyugaton van hűvösebb, a Skandináv-félszigeten és a Brit-szigeten helyenként napközben is csak 10, 14 fokot mérnek. Ugyanakkor kontinensünk déli, délkeleti területének időjárását anticiklonális hatások alakítják, arrafelé kevés a felhő, napos az idő, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A csúcshőmérséklet általában 28 és 33 fok között változik.

Szerda estig a Kárpát-medence fölé eleinte még nedves, labilis, majd nyugat felől már szárazabb, stabilabb levegő érkezik.

Várható időjárás szerda estig:

------------------------------

Eleinte az átmeneti felszakadozások mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, többfelé várható zápor, zivatar, főként délen és keleten felhőszakadás, jégeső is valószínű. Délutántól nyugat felől csökken a felhőzet, és éjszaka egyre kevesebb helyen lesz csapadék. Szerdán északon és nyugaton többször, másutt csak időnként növekszik meg erősen a felhőzet, emellett délkeleten több, északnyugaton csak kevés napsütésre számíthatunk. Délkelet kivételével szórványosan várható zápor, délnyugaton egy-egy zivatar sem kizárt. Kedden a délnyugati, szerdán a nyugati, északnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

Hajnalban párássá válik a levegő, foltokban köd képződik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 20, 25 fok között valószínű, csak északnyugaton lehet kissé hűvösebb.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik