Helyi közélet

2012.06.06. 12:47

MSZP: Folyamatosan csökken a városüzemeltetésre fordítható összeg

Nyíregyháza – Elfogadhatatlan, hogy a közpénzből működtetett, önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok üzleti terve és éves beszámolója már elfogadás után kerül a képviselő-testület elé, s mivel a tulajdonosi jogokat nem a közgyűlés, hanem a polgármester gyakorolja, a cégek működéséről szóló viták teljesen le vannak szűkítve, gyakorlati hasznuk nincs – mondta szerdai sajtótájékoztatóján dr. Moskovits Károly, az MSZP önkormányzati képviselője.

Nyíregyháza – Elfogadhatatlan, hogy a közpénzből működtetett, önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok üzleti terve és éves beszámolója már elfogadás után kerül a képviselő-testület elé, s mivel a tulajdonosi jogokat nem a közgyűlés, hanem a polgármester gyakorolja, a cégek működéséről szóló viták teljesen le vannak szűkítve, gyakorlati hasznuk nincs – mondta szerdai sajtótájékoztatóján dr. Moskovits Károly, az MSZP önkormányzati képviselője.– Két kivétellel minden ügyvezető igazgatót lecserélt a polgármester, sőt, már általa kinevezett ügyvezetőt is leváltott, mindezt a közgyűlés előzetes tájékoztatása és megkérdezése nélkül – mondta a képviselő, aki a Város-Kép Kft. beszámolója kapcsán úgy fogalmazott: az önkormányzati hetilapból az ellenzéki vélemények kiszorultak, ami azt jelenti, hogy az ellenzéki pártokra szavazó nyíregyháziak sem kapnak teret a közpénzből finanszírozott lapban.

Mikó Dániel aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. egyre inkább a vagyonkezelés felé mozdul el. – A cég már fodrásztanműhelyt, pékséget és tangazdaságot is működtet, miközben folyamatosan csökken a városüzemeltetésre fordítható összeg: az erre a célra rendelkezésre álló forrás tavaly 10 százalékkal, idén további 7 százalékkal lett kevesebb. Nagy kérdés, így hogyan lehet jó színvonalú szolgáltatást nyújtani, s ellátni az egyre csak bővülő feladatokat – mondta az önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában