Helyi közélet

2012.06.08. 17:10

Sikló lopja a tojásokat Fényeslitkén?

Fényeslitke - Móré László nővére, Királyházi Emilné az Árpád utcában lakik Fényeslitkén. Pár napja figyeltek fel rá, hogy egy másfél méteres kb. kétujjnyi vastag kígyószerű hüllő napozik a köveken.

Fényeslitke - Móré László nővére, Királyházi Emilné az Árpád utcában lakik Fényeslitkén. Pár napja figyeltek fel rá, hogy egy másfél méteres kb. kétujjnyi vastag kígyószerű hüllő napozik a köveken.Csütörtökön kicsit vadabb volt, pénteken már mintha barátságosabb lett volna. A feketerigók jelezték a gazdasszonynak, hogy valami van az udvaron. A fészküket támadhatta a jövevény.

- A korábbi költésnél eltűntek a fiókák, azt gondoltuk, hogy valamelyik macska volt a tettes, később rájöttünk, hogy a sikló vihette el. A kis tóból eltűntek a halak, a liba alól meg a tojások. Az a baj, hogy félünk egymástól, a barnás színű valami elbújik az emberek láttán, mi meg a hozzánk látogató kicsiket féltjük, nehogy bajuk essen. Mobiltelefonnal sikerült ugyan lefotózni, de a felbontás elég kicsi, pontosan nehéz felismerni.

Mátészalkán él dr. Piroska Zsolt kisállat kereskedő, aki a szóban elmondottak alapján úgy véli, ez barna sikló lehet, ami emberre nem veszélyes. Azt, hogy a tojásokat mi vitte el kérdés, mert a sikló nem eszi a nagyméretű tojást. Egy ilyen hüllő beköltözésének a maga módján még örülne is, mert a rágcsálókat sikeresen távol tartaná a kertből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában