Helyi közélet

2012.06.27. 16:59

Új korszak Nyíregyháza gyöngyszemén

Nyíregyháza - Új távlatok nyíltak a város előtt, hisz Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő településrész gyógyhellyé válhat. 

Nyíregyháza - Új távlatok nyíltak a város előtt, hisz Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő településrész gyógyhellyé válhat. A város turisztikai irodalmában is egy új fejezetet nyílhat – június 27-én Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója ugyanis sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a sóstói Parkfürdő, Fürdőház, és Élményfürdő megkapták a gyógyfürdő intézmény megnevezést, és elérték a legmagasabb országos minősítést.

– 1985-ben három sóstói kút kapott gyógyvízminősítést, az azóta eltelt 16 évben azonban semmi nem történt. Viszont a tavalyi váltással egy komoly munka indult, aminek első eredményei már meg is jelentek, így Sóstógyógyfürdő ténylegesen is, országos minősítésű gyógyfürdő lett. A Parkfürdő, az Élményház és a Fürdőház nyerte el ezt a megtisztelő címet, ez kategóriájának legmagasabb foka, év végéig pedig mind a hét kutunk gyógyvízminősítést kaphat. 

Ugyanakkor beindítottuk a gyógyszolgáltatást, nyolc különféle kezelést tudunk biztosítani az ideérkező vendégeknek, sőt beindult a szakorvosi rendelés is. A gyógyturizmus szempontjából ez komoly előrelépésnek tekinthető Nyíregyházán és vonzáskörzetében, hiszen a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. által üzemeltetett egységek megyénk egyedüli országos minősítésű gyógyfürdői. – mondta dr. Kovács Ferenc.

A város legfontosabb turisztikai vonzereje Sóstó

Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója elmondta: – A sóstói fürdő mára nem csak nevében, hanem minősítését illetően is gyógyfürdő, sőt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében egyedülállóan országos minősítésű gyógyfürdő lett. Az országban jelenleg 13 olyan település létezik, amely rendelkezik gyógyhely minősítéssel. Huszonkét éve nem minősítettek egyetlen magyar várost sem gyógyhellyé.

Megalapozottan mondhatjuk azt, hogy a Sóstó-Gyógyfürdők életében egy új korszak kezdődött el. Olyan előrelépés történt az említett hathatós intézkedések nyomán, ami elősegíti a szezonalitás kiküszöbölését, a folyamatos és eredményes működést, az egészség és gyógyturizmus magas szintű kiszolgálását. Mindennek köszönhetően a potenciális befektetők számára is vonzóvá válhat a város és annak legfontosabb turisztikai vonzereje, Sóstó. Az alapok elkészültek, a munka folytatódik.

A Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn található gyógyvíz nátrium-kloridos hidrokarbonátos, jódos, brómos gyógyvíz, mely rendkívül kedvező hatású az ízületi, reumatikus és mozgásszervi megbetegedések kezelésére. Ide tartoznak a kopásos degeneratív gerinc és ízületi betegségek, gyulladásos reumatológiai kórképek idült állapotai, lágyrész-reumatizmusok. Jótékony hatású sérüléseket követő ún. poszttraumás állapotok, ortopédiai műtéteket követő utókezelések esetén. A jódos, brómos fürdőkúra jótékony hatása egyes krónikus nőgyógyászati és néhány bőrgyógyászati eredetű (ekcéma, pikkelysömör) kezelése során észlelhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában