Helyi közélet

2012.07.21. 15:58

A Lélekvesztő siklott leggyorsabban a vízi alkalmatlanságok versenyén Nyíregyházán

Nyíregyháza - Immár hagyomány, hogy egy forró nyári napon a nyíregyházi csónakázó tóban nem vízi közlekedő eszközök, hanem épp ellenkezőleg, alkalmatlanságok kerülnek a vízbe, jobb esetben a vízre.

Nyíregyháza - Immár hagyomány, hogy egy forró nyári napon a nyíregyházi csónakázó tóban nem vízi közlekedő eszközök, hanem épp ellenkezőleg, alkalmatlanságok kerülnek a vízbe, jobb esetben a vízre. Ezúttal is megrendezték a vízi alkalmatlanságok tréfás vetélkedőjét, ahol lehet indulni egyéni alkalmatlansággal, vagy csapatban, egy a fontos, a szállítójármű eredendően nem lehet vízi közlekedési eszköz. Idén is ötletes dolgokkal találkozhatott a szép számban a parton szurkoló nézősereg. Visszatérőként aratott tapsot Napkorról Támba Miki, a tavaly egy mangalicát meglovagolva próbált úszni, de beborult a part közelében, idén jobban sikerült az alkotása, stabil maradt, csak épp nem haladt.

Az előfutamok alapján a győztesek mérték össze erejüket a döntőben, az idők alapján Vérkacsa Repülő szőnyeg és a Lélekvesztő látszott esélyesnek, de komoly erőket vonultatott fel a Fekete Gyöngy és bizony jelentős hátrányt ledolgozva hajrázta be magát a legjobbak közé a vízi traktor is, ami már tavaly is rajthoz állt. A döntő aztán formalitássá vált, mert mindjárt a rajttól kilőtt a Lélekvesztő, aminek alapját két koporsó alkotta.

A deszka jól siklott, és több hosszal verte a mezőnyt, ahol a dobogós helyekért folyt nagy küzdelem. A nézők jól szórakoztak, s miután nem vérre menő versenyt láttunk, mindenki mosollyal az ajkán indult a Krúdy szálló előtti gasztronómiai terület felé, ahol délhez közeledve elkészültek a finom falatok.

-Pusztai Sándor-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában