Helyi közélet

2012.07.18. 13:24

Értékmérő az, hogy mennyit beszél a Parlamentben egy képviselő?

Olvasóinkat kérdeztük: Értékmérő az, hogy mennyit beszél a Parlamentben egy képviselő?

Olvasóinkat kérdeztük: Értékmérő az, hogy mennyit beszél a Parlamentben egy képviselő?Kiss Sándorné szerint nem csak ez alapján ítélhető meg egy országgyűlési képviselő által végzett munka. – Ott vannak például a bizottságokban végzett feladatok, a különböző tisztségek betöltése. Ez a része kevésbé látványos.

Katona Lajos nyugdíjas, szabadidejében gyakran kapcsol a parlamenti közvetítésekre. – A lényeg egyedül az, hogy milyen hatékonyan képviseli azt a térséget, akik megválasztották őt. Ez számít csak, nem a beszélt percek vagy órák száma.

Molnár Sándor véleménye az, hogy igenis fontos, hogy ki hányszor hallatja a hangját a Parlamentben. – Felszólalások nélkül nem lehet képviselni az emberek érdekeit – válaszolta a 23 éves fiatalember.

Zsilinszki Mihály aktívan politizál, figyeli az eseményeket az interneten és a televízióban is. – A tartalom a lényeg, nem az, hogy milyen hosszan beszél valaki. Arról is van információm, hogy vannak, akik egyszer sem szóltak hozzá semmilyen témához.

Décsei Éva fontosnak tartja, hogy aktív legyen egy országgyúlési képviselő, enélkül nem végzi megfelelően a munkáját. – Figyelem a közvetítéseket, vannak egészen tartalmas és szellemes felszólalások is.

Losonczi Nikolett nem követi a napi politikát, de szerinte a képviselő értékét nem a hozzászólásai száma adja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában