Helyi közélet

2012.07.04. 14:26

Fidesz: Komoly előrelépést jelenthet az akcióterv

Nyíregyháza - A hétfőn a parlamentben bejelentett munkahelyvédelmi akcióterv bátor lépései nagy mértékben segíthetik a foglalkoztatás holtpontról való elmozdulását, ez pedig Szabolcs megyében különösen komoly jelentőséggel bír – hangzott el a Fidesz szerdai sajtótájékoztatóján.

Nyíregyháza - A hétfőn a parlamentben bejelentett munkahelyvédelmi akcióterv bátor lépései nagy mértékben segíthetik a foglalkoztatás holtpontról való elmozdulását, ez pedig Szabolcs megyében különösen komoly jelentőséggel bír – hangzott el a Fidesz szerdai sajtótájékoztatóján.Lakatosné Sira Magdolna országgyűlési képviselő azt mondta: az akciótervnek – kiemelte a 25 év alattiak és az 55 év felettiek esetében bevezetendő 50 százalékos járulékcsökkentést, a gyesről és gyedről visszatérőknél két évig alkalmazandó járulékmentességet, valamint a járulékfizetés eltörlését azoknál, akik hat hónapnál hosszabb ideje regisztrált munkaélüliek – a térségünkben rendkívül nagy lesz a jelentősége, hiszen nemcsak a foglalkoztatásra lesz jótékony hatással, de a feketemunka visszaszorítását is elősegítheti.

Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő elmondta: az általános és a célzott támogatások – utóbbiak többek között a vállakozóvá válást segítik központi forrásokkal – együttesen nagy előrelépést jelenthetnek a megyei munkahelyteremtésben és -megtartásban. A politikus hozzátette: a törvény nem teszi majd lehetővé a trükközést, azt például, hogy egyes cégek elküldjenek, s a járulékcsökkentést kihasználva visszavegyenek embereket. A munkaügyi szervezetek szigorúan ellenzőrzik majd a statisztikai létszámot, hogy az intézkedések valóan segítsék a foglalkoztatást – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában