Helyi közélet

2012.07.22. 13:40

Futballrelikviák kiállítása Tunyogmatolcson

Tunyogmatolcs - A nemrég véget ért labdarúgó Európa-bajnokság is apropót szolgáltatott egy különleges kiállításra a tunyogmatolcsi művelődési házban.

Tunyogmatolcs - A nemrég véget ért labdarúgó Európa-bajnokság is apropót szolgáltatott egy különleges kiállításra a tunyogmatolcsi művelődési házban.Soltész Bertalan községi polgármester és Kovács Miklós alpolgármester nyitotta meg a programot. A Soós Endre magángyűjteményéből származó futballrelikviák, korabeli újságcikkek, valamint archív sportfotók sűrűjében többek között minden érdeklődő találkozhatott a magyar aranycsapat korhű mezeivel, az 1953-as Magyarország-Svédország meccslabdával, de az 1954-es világbajnoki ezüstérmet is meg lehetett nézni. Korabeli belépőjegyek, dedikált sportfotók, külföldi, valamint magyar futballmezek, újságok, könyvek, na és persze különféle relikviák láttak még „napvilágot” a különleges esti tárlaton. 

– Nagy örömömre szolgált, hogy Vásárosnamény és Fehérgyarmat után Tunyogmatolcson tarthattam meg ezt az egyedi bemutatót. Ebben a községben sikerült több évet is eredményesen fociznom, ezért valahol a szívemhez nőtt. A magángyűjteményem darabjainak ismertetése mellett felelevenítettük a látogatókkal az elvesztett világbajnoki döntő legfontosabb pillanatait, és a méltán híres magyar-angol 6-3-at – mondta el Soós Endre Szamoskér alpolgármestere, aki a rendkívüli magángyűjteményét még tovább szeretné a jövőben bővíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában