Helyi közélet

2012.07.05. 16:01

Újra „lakat” alatt a társasház

Nyíregyháza - Ismételten megszűnt a közvetlen bejárás a Szegfű utcai társasházba.

Nyíregyháza - Ismételten megszűnt a közvetlen bejárás a Szegfű utcai társasházba.Nem akarnak csillapodni a kedélyek a Szegfű utcán. Ahogy arról korábban beszámoltunk, nem sikerül dűlőre jutnia az önkormányzatnak és Molnár Miklós telektulajdonosnak a 22. szám alatti ingatlan vételi árának ügyében.

Márciusban egyszer már körbekerítette a tulajdonában lévő földterületet a vállakozó, sőt, egy mikrobusszal a főbejárat elé parkolt. Ezzel megszűnt a közvetlen bejárás a telek közvetlen szomszédságában lévő társasházba, ami nem kis zúgolódást váltott ki az ott lakók körében. A társasház közös képviselője, Beregi Anikó birtokvédelmi eljárást is indított Molnár Miklós ellen, az ügy végül Tiszavasváriba került (a megyeszékhely jegyzője ugyanis elfogultságra hivatkozva más eljáró szerv kijelölését kérte, a kormányhivatal végül Tiszavasvári mellett döntött).

– A kérelmet végül elutasították, hiszen időközben újra biztosítottam a bejárást, a kocsival is elálltam, de most már tényleg elfogyott a türelmem. A telek az én tulajdonom, ehhez kétség sem fér egyetlenegy hivatalos szerv részéről sem. Azt viszont nem értem, hogy változhatott akkorát a piaci helyzet, hogy 2010 februárjában még 55.200. forintos négyzetméter árat állapít meg egy független igazságügyi szakértő, míg az idén - egy másik szakértő szerint - ez már csak 20.000. forint - közölte Molnár Miklós.

Jogszerű ügymenet betartása a cél

A nyíregyházi önkormányzat tartja magát korábbi álláspontjához. – Továbbra is ragaszkodunk a jogszerű ügymenet betartásához, mindemellett megértjük, és egyetértünk a szomszédos társasház lakóival, akik felháborodtak a telek tulajdonosának magatartásán – közölte Rendes Sándor.

Harangozó András fuvarszervezőként dolgozik az első emeletén. – Kellemetlen a helyzet, a hozzánk érkező ügyfelek fogadása finoman szólva is problémás, egy nagy kerülővel tudnak csak hozzánk bejutni. Ráadásul nem tudjuk használni a kaputelefont, így kénytelenek ilyenkor mobilon ránk csörögni. Egy szó mind száz: nem jó ez a helyzet senkinek sem!

Beregi Anikót, a társasház képviselőjét is megkérdeztük. – Véleményem nem változott. Sajnálom a lakókat, akik nem ezért költöztek be. Tenni viszont sajnos én nem tudok semmit az ügyben – tette hozzá.

Vállalja a felelősséget a munkájáért

– Miután az önkormányzat felkért, én végeztem el a 2010-es szakértést, amikor is megállapítottam az 55.200. forintos négyzetméter árat a Szegfű utcai telek esetében, így jött ki a 27 millió 103 ezer forintos forgalmi érték. Én ezért vállalom a felelősséget, úgy, ahogy gondolom a legfrisebb szakértői vélemény elkészítője is vállalja. Legjobb tudomásom szerint az ügy még nincs a kisajátítás fázisában, hisz kisajátítási tervet én akkor nem kaptam. Ha ez a folyamat sem járna eredménnyel, akkor a bíróság dönt az árról. Az ezzel kapcsolatos ügymenetet a kisajátítási törvény szabályozza egyébként – közölte Szendrei József független igazságügyi ingatlanforgalmi szakértő, aki 1995 óta dolgozik ezen a területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában