Helyi közélet

2012.08.24. 12:42

Bűnbánó fogvatartottak külső munkán

Nyíregyháza - Megbánásra, bűntudatra, jóvátételre senki nem kényszeríthető, de ha erre hajlandóak, akkor ezt a fogvatartottak számára biztosítani kell.

Nyíregyháza - Megbánásra, bűntudatra, jóvátételre senki nem kényszeríthető, de ha erre hajlandóak, akkor ezt a fogvatartottak számára biztosítani kell.Ezt tartották szem előtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, ahol a „Társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása" című (TÁMOP 5.6.2-10/1-2010-000 kiemelt projektben résztvevő) dolgozó fogvatartottak társadalmi munka keretében, szabadidejük terhére, díjazás nélkül önkéntes munkát végeznek. A jóvátételi program keretében fogyatékkal élő és tanuló diákok kollégiumának festését illetve parkrendezési munkákat végeznek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet a belső és külső körülményeit tekintve az ország egyik legrendezettebb intézetei közé tartozik. A fogvatartotti populáció kiegyensúlyozott. A dolgozó fogvatartottak ezen irányú tevékenysége tovább erősítheti azt a pozitív képet, amelyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet a megye és a város lakóiban kialakított. A gyakorlati megvalósítást Drotár Zsolt bv. alezredes mutatta be, Nyíregyházán egy intézményben festették a falat a fogvatartottak. Vigyáztak rájuk, de a Nyíregyházi BVI-ben amúgy is csak olyan jogerős ítélettel rendelkezőket tartanak fogva, akiknek a büntetése rövidebb mint 5 év. A társadalomba történő visszailleszkedésük ebben a formában is elősegíthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában