Helyi közélet

2012.08.14. 12:03

Nyíregyházáról visznek kenyeret Kolozsvárra

Nyíregyháza - Ebben az évben ismét megszervezik a Kolozsvári Magyar Napokat, Erdély, sőt, a Kárpát-medence egyik legnagyobb kulturális rendezvényét augusztus 13-20. között.

Nyíregyháza - Ebben az évben ismét megszervezik a Kolozsvári Magyar Napokat, Erdély, sőt, a Kárpát-medence egyik legnagyobb kulturális rendezvényét augusztus 13-20. között.Idén is lesznek klasszikus, illetve könnyűzenei koncertek, képzőművészeti kiállítások, könyvbemutatók, kortárs, irodalmi felolvasások, színházi előadások, kézműves vásár, ifjúsági-és gyerekprogramok. A Jósa András Múzeum kiemelt díszvendége a rendezvénynek: az intézmény augusztus 16-19. között mutatja be tevékenységeit, de a rendezvény résztvevőinek szóló interaktív kézműves foglalkozásokkal is készülnek.

Ennek az alkalomnak lesz az ünnepi nyitóeseménye a Jósa András Múzeumban augusztus 15-én, szerdán 9 órakor, ahol Sztankó Gyöngyi evangélikus lelkészasszony megáldja az új búzából sütött kenyereket és úti áldást mond az induló lelkes kis csoportra. A megáldott újkenyereket a csoport magával viszi Kolozsvárra, mert az első napon a „Tirpák bursza” hagyományait felelevenítve, hazai finomságokkal vendégelik meg a múzeum sátrához érkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában