Helyi közélet

2012.08.25. 13:51

Olvasónk írja: „Ügyfélbarát” szolgáltatás

A napokban felkerestem az egyik mobilszolgáltatót, mert szerettem volna megtudni a telefonkártyám egyenlegét, forgalmát. Az ügyintéző nagyon készséges volt és megkérdezte, meg akarom-e nézni a részletes számláimat.

A napokban felkerestem az egyik mobilszolgáltatót, mert szerettem volna megtudni a telefonkártyám egyenlegét, forgalmát. Az ügyintéző nagyon készséges volt és megkérdezte, meg akarom-e nézni a részletes számláimat.Köszönettel elfogadtam az ajánlatát, ő ezek után kinyomtatta számomra az elmúlt három hónapra vonatkozó adatokat, ami kettő és fél gépelt oldal volt. Mivel olyan tételek szerepeltek rajta, amit szerettem volna tisztázni, jegyzetelni kezdtem. Az ügyintéző hölgy látta, hogy ez elég hosszadalmas lesz, ezért felajánlotta, hogy elvihetem a kinyomtatott számlát. Köszönettel el akartam tenni, amikor közölte velem, hogy ő csak akkor adhatja át nekem a lapokat, ha a három hónapos kimutatásért kifizetek 3x1700 forintot, mert ez a szabály. Vagyis a két és fél oldal 5100 forintba került volna!

Mondtam, hogy ez túl sok, ez esetben mégsem tartok rá igényt. Tudomásul vette, s arra kért, írjam alá, hogy megtekintettem a kinyomtatott számlát, mert ha nem fizetek, akkor ő azt megsemmisíti, beteszi a darálóba. Teljesen megdöbbentem azon, hogy a kinyomtatás és a megtekintés ingyenes, de ha el akarom vinni, akkor bizony borsos ára van. A papír már felhasználásra került, akkor nem mindegy a cégnek, hogy nekem adja vagy bedarálja? Ez lenne az ügyfél- és környezetbarát megoldás? Ha előre szól, hogy a részletes számlának ára van és csak akkor nyomtatja ki, ha bizonyos összeget kifizetek, akkor érthető az eljárás vagy ha azt mondja, hogy az eredetileg nyomtatott dokumentum nem adható ki, azt le kell másolnia, s ez természetesen pénzbe kerül, azzal is egyetértek.

Még azt is tudomásul veszem, ha kér 3 darab tiszta lapot cserébe, hogy ne érje kár miattam a céget. De az, hogy nekem nem adja, inkább megsemmisíti, felfoghatatlan számomra. Én vagyok túl naiv? Vagy a nagyok attól nagyok, hogy így csinálják?

- Domokosné Nagy Katalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában