Helyi közélet

2012.08.21. 16:21

Református életük kősziklájára állhattak fel

Fehérgyarmat - Sikeresen zárult a szatmári ifjú reformátusok első találkozója Fehérgyarmaton.<strong>

Fehérgyarmat - Sikeresen zárult a szatmári ifjú reformátusok első találkozója Fehérgyarmaton.A SZIRT elnevezésű, elsősorban keresztyén és református hagyományokra, értékekre épülő egyházmegyei rendezvényre az ország dunántúli pontjáról, és még határon túlról is érkeztek fiatalok. Az összejövetelen Telek András volt válogatott labdarúgó, a Szeredás együttes, Lórán Barnabás („Trabarna”), az Utánfutók együttes, a Holdviola zenekar, és még sokan mások is részt vettek. Nem csak a szórakozásra, hanem interaktív előadások segítségével a lelki feltöltődésre is ügyeltek a szervezők, ezekről az alkalmakról Levente Péter és Döbrentey Ildikó gondoskodott.

– Ez egy első ízben megrendezett találkozó, mely nagy jövő előtt áll. Olyan fiatalok jöttek ide, akik nyitottak a jóra. Vegyes előadásokon foglalkoztunk a gyerekekkel, fiúkkal és lányokkal egyaránt, hiszen most a legfontosabb számukra az önismeret és a pályaválasztás – mondta el Döbrentey Ildikó.

A sportkedvelők örömére Telek András is Fehérgyarmaton járt.

– Némedi Gusztáv keresett meg, hogy tegyek bizonyságot a SZIRT fiataljai előtt az Úristennel lévő kapcsolatomról. A résztvevőknek beszámoltam, hogy lettem profi labdarúgó, s Istennel való kötelékemet is elmeséltem nekik. Most sikerült elsőként eljutnom Fehérgyarmatra, de szívesen jövök a következő ifjúsági találkozóra is - tette hozzá a volt labdarúgó válogatott. 

Széles Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában