Helyi közélet

2012.09.26. 15:13

Életmentő adomány érkezett

Nyíregyháza - Több százezer forint értékű újraélesztő és lélegeztető géppel érkezett Nyíregyházára az Országos Egyesület a Mosolyért szervezet elnöke. Nagy István a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztály Neonatális Intenzív Centrumának (NIC) koraszülött mentőautójában is használható Neopuff készüléket adott át dr. Marián Erzsébet részlegvezető főorvosnak.

Nyíregyháza - Több százezer forint értékű újraélesztő és lélegeztető géppel érkezett Nyíregyházára az Országos Egyesület a Mosolyért szervezet elnöke. Nagy István a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztály Neonatális Intenzív Centrumának (NIC) koraszülött mentőautójában is használható Neopuff készüléket adott át dr. Marián Erzsébet részlegvezető főorvosnak.– Egyesületünk célja, hogy támogatóink segítségével a kórházaknak, gyermekintézményeknek és mentőszervezeteknek a gyógyításhoz nélkülözhetetlen eszközöket adjunk, hiszen tudjuk, hogy súlyos nehézségek mellet az elavult műszerpark is komoly gondot okoz számukra – mondta a szerdai átadáson a mátészalkai kötődésű Nagy István, s hozzátette: szeretnék, ha az ország nyolc vidéki koraszülött mentőjébe is legyen újraélesztő- és lélegeztetőkészülék. A nyíregyházi gyermekosztály harmadikként kapta meg a készüléket.

– A centrumban évente 450-500 koraszülött, nagyon kis súllyal született vagy intenzív ellátására szoruló újszülöttet kezelünk – említette dr. Marián Erzsébet. A készülék az újraélesztésében és lélegeztetésében nélkülözhetetlen, ezzel a műszerrel sok esetben kiválhatják az agresszívabb beavatkozásnak számító intubálást, és maszkosan oldhatják meg a kicsik lélegeztetését. – A mostani adománnyal már két ilyen készülék segíti a gyógyító munkánkat. Szeretnénk egy harmadikat is, így mindenhol rendelkezésre állna egy ilyen műszer – jegyezte meg Marián Erzsébet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában