Helyi közélet

2012.09.09. 13:52

Időjárás-jelentés

Budapest, 2012. szeptember 9., vasárnap (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest, 2012. szeptember 9., vasárnap (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

------------------------------

Európa nagy részének időjárását Közép-Európa feletti középponttal elhelyezkedő anticiklon alakítja. A szárazföld középső és déli területein szinte zavartalan a napsütés, a hőmérséklet csúcsértéke még a nyarat idézi. A Pireneusi-félszigeten sokfelé mérnek 32, 33 fokot, de délen másutt is 30 fok körül alakul a délutáni hőmérséklet. A sok napsütés és a térség fölé áramló meleg levegő hatására 28, 32 fokos a meleg Franciaországban, és az ilyenkor megszokottnál 5-7 fokkal melegebb van a Kárpát-medencében is. Ugyanakkor Észak-, Északkelet-Európában ciklonális hatások érvényesülnek; gyakran felhős az ég, északkeleten a maximum-hőmérséklet a 20, helyenként a 15 fokot sem éri el. Hétfő estig nem változik a kontinens középső részének időjárása; így a Kárpát-medencében is folytatódik a nyárias idő.

Várható időjárás az ország területére hétfő estig

-------------------------------------------------

Túlnyomóan derült, száraz idő lesz. Vasárnap legfeljebb északkeleten lehet kevés gomoly-, hétfőn helyenként kevés fátyolfelhő. Kezdetben az északkeleti szél a Tiszántúlon, hétfőn a keleti, délkeleti szél több helyen megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 27 és 31 fok között valószínű.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában