Helyi közélet

2012.09.26. 15:55

Pénteken reggeltől estig tart a mesefolyam

Nyíregyháza - Mesemaraton, bábszínház, népi játszótér, boszorkányszombat – annyi program várja az érdeklődőket Nyíregyházán pénteken és szombaton, hogy nem lesz könnyű minden helyszínre eljutni!

Nyíregyháza - Mesemaraton, bábszínház, népi játszótér, boszorkányszombat – annyi program várja az érdeklődőket Nyíregyházán pénteken és szombaton, hogy nem lesz könnyű minden helyszínre eljutni!– Sajnos lassan leszokunk az olvasásról, ezért különösen nagy a Magyar Népmese Napok jelentősége – mondta az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón dr. Kovács Ferenc polgármester, aki hozzátette: ez ismét egy olyan rendezvény, mellyel a város megmutathatja magát. A megyei könyvtár igazgatója, dr. Kührner Éva elmondta, az intézmény az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek keretében pénteken mesemondó versenynek, szombaton pedig a boszorkányszombat elnevezésű szórakoztató programnak adnak otthont.

Cservenák László, a Váci Mihály Központ igazgatója az események sorából kiemelte a versmaratont: pénteken reggel 8 és este 19 óra között bárki elmondhatja kedvenc meséjét, az érdeklődés pedig óriási, hiszen szerdán délig több, mint ötezren jelentkeztek. A programok közül kiemelkedik a Városi Galéria pénteken nyíló kiállítás is: a magyar népmesék rajzfilmsorozat grafikáit bemutató tárlatnak Nyíregyházán lesz a premierje, a különleges alkotások november 10-éig láthatók.

Az utóbbi rendezvény mecénása a Szabolcs Takarék, melynek elnök-igazgatója, Bede József a sajtótájékoztatón azt mondta: nagy öröm a számukra, hogy támogathatják a remek kezdeményezést. Szombaton a vmk-ban és az épület előtti téren családi nap lesz mese- és bábelőadásokkal, népi játszótérrel, kézművesbemutatókkal, a népművészet mestereivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában