Helyi közélet

2012.09.05. 12:10

Új kollégisták a záhonyi diákotthonban

Záhony - Szeptember 2-án 24 kilencedikes diák költözött be a záhonyi középiskola Dr. Béres József Kollégiumába.

Záhony - Szeptember 2-án 24 kilencedikes diák költözött be a záhonyi középiskola Dr. Béres József Kollégiumába.A tanulók többsége a rendészeti és az általános közlekedési, néhányan pedig a gimnáziumi osztályba járnak. További tíz új kollégista az érettségi utáni OKJ-s képzésben vesz részt. Megyénken kívül érkeztek diákok Kárpátaljáról is. Utóbbiak a testvérváros Csapon, valamint Bátyuban laknak. Mindkét település tanodáiba vittek már korábban könyvadományokat a Dr. Béres József Kollégium diákjai.

A legtöbb kollégista Anarcsról, Demecserből, Kisvárdáról és Nyírmadáról érkezett, de más városokból: Dombrádról, Mátészalkáról, Nagyhalászból, Nyíregyházáról és Vajáról is a záhonyi középiskolát választották továbbtanulásuk helyszínéül az új diákok. Az általános iskolát végzettek mellett olyan jó nevű intézményekből érkeztek a 13. évfolyamon vasútüzemvitel-ellátó, illetve vámügyintézői képzésben résztvevő diákok, mint a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, a kisvárdai Szent László Katolikus SZKI, vagy a mátészalkai Esze Tamás Gimnázium.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában