Helyi közélet

2012.10.31. 15:38

Megkérdeztük: Ön elégedett a közmunkaprogram hatékonyságával?

Olvasóinkat kérdeztük: Ön elégedett a közmunkaprogram hatékonyságával?

Olvasóinkat kérdeztük: Ön elégedett a közmunkaprogram hatékonyságával?Szekeres András és Andrásné szerint annyiban mindenképpen jó a kezdeményezés, hogy valamiféle munkát mégis csak ad az embereknek. – Bár abból a pénzből, amennyit fizetnek érte, nem egyszerű dolog megélni. Végleges megoldásnak azonban nem tekinteném, hiszen inkább a napi nyolc órás foglalkoztatást kellene elérni – mondta az asszony.

– A program szerintem is pozitív, de az a része sajnálatos, hogy sokan még a közmunka alól is igyekeznek meglógni, a munkát ellustálkodni – fogalmazott a férfi. Décsei Éva különválasztja a sikeresség és a hatékonyság fogalmát. – Sikeres a közmunkaprogram, mert viszonylag sokaknak biztosít munkát és munkabért, de nem hatékony, mert a résztvevőket nem motiválja, nincs meg számukra az előrelépés lehetősége – közölte a hölgy.

Makara Enikő és Makara Tímea testvérek, Nyírbogdányban élnek, véleményük is összecseng. – Hatalmas volt az országban a munkanélküliség, a közmunkával ez mérséklődött, így szerintem volt értelme elkezdeni, és van értelme folytatni – közölte Enikő. – A közmunkával párhuzamosan azonban a valós munkahelyteremtésre is hangsúlyt kellene fektetni – árnyalta a helyzetet Tímea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában