Helyi közélet

2012.10.19. 08:49

Megkérdeztük: Ön hogyan takarékoskodik a háztartásban?

Olvasóinkat kérdeztük: Ön hogyan takarékoskodik a háztartásban?

Olvasóinkat kérdeztük: Ön hogyan takarékoskodik a háztartásban?Póta József feleségével él, nyugdíjasok, elmondása szerint amin tudnak, azon takarékoskodnak, hiszen a kisnyugdíjukból gazdálkodnak. – A szemetet sajnos nem tudjuk szelektíven gyűjteni, nincs rá lehetőség az udvarban, de azt ígérik, hogy hamarosan lehet.

Demeter Sándor úgy van vele, ha zöldség, az csakis a lánya kertjéből jöhet. – Ezzel is spórolunk. Fűteni fával fűtünk, a gáz borzasztóan drága. A levágott füből, a krumpli lehámozott héjából szerves trágyát készítek, az pedig mehet vissza a földbe.

Moroz Katalin egyedül él, munkanélküli, így kénytelen minden forintot megfogni. – A villanyt nem égetem feleslegesen, kádban sem fürdök soha, csak zuhanyzom, ezzel is spórolva a vízfogyasztással – válaszolta.

Morószki Anita szüleivel él, úgy próbálnak takarékoskodni, hogy a fűtést nem kapcsolják be minden nap. – Azokon a helyeken, ahol a legtöbbet tartózkodunk, ott energiatakarékos izzót használunk.

Hozan Adrián Szatmárnémetiben lakik, igyekszik környezettudatosan élni. – Amit lehet nem dobok el, hanem újrahasznosítok.

Csaholczi Melánia szüleivel és öccsével lakik egy családi házban. – Apukám takarékos szellemben igyekszik bennünket nevelni, energiatakarékos izzókat használunk, szelektíven gyűjtjük a hulladékot.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában