Helyi közélet

2012.10.22. 12:39

Négy kicsi gyermeknek vitt adományt Kislétára Radics Ernő Tárnok alpolgármestere

Kisléta - Háromszáz kilométert hagyott maga mögött Radics Ernő alpolgármester, hogy Kislétán személyesen adja át azokat az adományokat, amit négy, édesanya nélkül maradt kisgyermeknek gyűjtöttek a Tárnokon.

Kisléta - Háromszáz kilométert hagyott maga mögött Radics Ernő alpolgármester, hogy Kislétán személyesen adja át azokat az adományokat, amit négy, édesanya nélkül maradt kisgyermeknek gyűjtöttek a Tárnokon.

Ki-be járkáltak az izgalomtól a gyerekek, lesték, jönnek-e már a vendégek. Aztán nagy rikoltás jelzi, itt vannak! Begurul a két autó, az egyikben a karitatív tevékenységéről már korábban is ismert szervező Bihari Anita, ő kalauzolja el a házhoz a Dunán-túli település második emberét. Egymás után hordják be a zsákokat, amikben ruhanemű, játék, DVD gyümölcsök sorakoznak. A kicsik édesanyja Brigitta egy hónapja hunyt el olyan betegségben, ami a gazdagokat sem kíméli.

Az özvegyen maradt férje Szűcs Tibor tartja magát, de azért a hangján érződik a megrendültség, amikor felidézi, hogyan vesztette el párját, akit a karjaiban tartott, hogy láthassa gyermekeit. Bihari Anita egy közösségi oldalon osztotta meg a kislétai család történetét, ott olvasta alpolgármester úr az esetet, és elmondta a településen élőknek. A nagyközség táncegyüttesének tagjai között sok fiatal gondolta úgy, hogy amit otthon tud nélkülözni, azt elküldi a kicsiknek. A családfő látja el a négy gyermeket, neki egész napját lefoglalja a feladat. Megélni nagyjából 80 ezer forintból élnek, ami igen szűkös létfeltétel. A kicsik legjobban a rajzfilm DVD-nek örültek, de azzal tisztában vannak, hogy édesanyjuk már soha nem mesél többé nekik.

Bihari Anita abban bízik, hogy egy jótékonysági gála szervezésével sikerül annyi pénzt összegyűjteni, hogy élelmiszert és tüzelőt tudnak adni a családnak a tél átvészeléséhez.

-Pusztai Sándor-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában