Helyi közélet

2012.12.03. 12:14

Ha menni kellett, lóháton, éjszaka indult el a szülésznő

Tiszadada - Újabb szép korú állampolgárt, a 90. életévét betöltött, Mikó Jánosnét, a mindenki által csak Mártuska néniként ismert, víg kedélyű, tiszadadai hölgyet köszöntötte a minap otthonában Mizser Zsolt polgármester, dr. Dankó - Fenyvesi Henrietta jegyző és ifj. Kovács Géza önkormányzati képviselő.

Tiszadada - Újabb szép korú állampolgárt, a 90. életévét betöltött, Mikó Jánosnét, a mindenki által csak Mártuska néniként ismert, víg kedélyű, tiszadadai hölgyet köszöntötte a minap otthonában Mizser Zsolt polgármester, dr. Dankó - Fenyvesi Henrietta jegyző és ifj. Kovács Géza önkormányzati képviselő.A nemes kort megért egykori községi szülésznő, majd főnővér a tőle megszokott közvetlen barátsággal, öleléssel fogadta a köszöntésére érkezett vendégeket, akiket szinte gyermekkoruk óta ismer. Mizser Zsolt polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy az idős emberek tisztelete, szeretete és megbecsülése a társadalom fiatalabb tagjainak nemes kötelessége.

A köszöntőt követő beszélgetés közben történetek sorozatával emlékezett Mártuska néni az elmúlt kilencven esztendő örömeire és megpróbáltatásaira is. Mint mondta, sok gyermeket segített világra az aktív évtizedekben, de sokszor a vajúdó anyához való eljutás volt a legnehezebb. Gyakran előfordult, hogy lóháton, éjszaka, a községtől távoli tanyákba kellett mennie segíteni. De tette a dolgát, mert esküje kötelezte, s a segíteni akarás vezérelte – tájékoztatta portálunkat ifj. Kovács Géza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában