Helyi közélet

2013.01.21. 13:02

A Honvédsuli I. Doni-emlékmenete

A doni katasztrófa 70. évfordulója alkalmából a Honvédsuli emlékmenetet szervezett diákjainak és a csatlakozni szándékozóknak szombaton.

A doni katasztrófa 70. évfordulója alkalmából a Honvédsuli emlékmenetet szervezett diákjainak és a csatlakozni szándékozóknak szombaton. A túra útvonala 15 km hosszú volt mely Gégény, Pátroha és Ajak településeken haladt át, ahol a Honvédsulisok (4-8. osztályig) rövid megemlékezéssel tisztelegtek nagyapáik dédapáik emlékének a második világháborús emlékműveknél. Az említett helyszíneken a történelmi egyházak képviselői megáldották, illetve szentelték a gyerekek által elkészített koszorúkat.

Az időjárás a rendezvény sorozat kezdetét sűrű hózáporral tette hitelesebbé, szerényen érzékeltetve az 1943-as januári orosz tél viszontagságait aminek köszönhetően a történelem könyvek sorai elevenné váltak a részt vevők számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában