Helyi közélet

2013.03.29. 10:49

Névadójukra emlékeztek a záhonyi kollégisták

Szülővárosában, a róla elnevezett kollégiumban is megemlékeztek a hét éve március 26-án elhunyt nemzetközi hírű tudományos kutatóról és feltalálóról, Dr. Béres Józsefről.

Szülővárosában, a róla elnevezett kollégiumban is megemlékeztek a hét éve március 26-án elhunyt nemzetközi hírű tudományos kutatóról és feltalálóról, Dr. Béres Józsefről.Az intézmény aulájában rendezett ünnepségen Gyurkovics Tibor: Béres című versét Ágij Adrienn, míg a megyében született irodalmár, Bory Zsolt névadó előtt tisztelgő Ribonukleinsav című költeményét Balogh Beáta szavalta el. Molnár Nikolett Béres-díjas és -ösztöndíjas kollégista ünnepi beszédében a névadó kivételes életpályáját és a diákok számára is például szolgáló emberi kvalitásait méltatta. A jeles hazafi emléke előtt tisztelegve Kulcsár Beáta egy népdalt szólaltatott meg furulyán, majd Katona Dávid a Cseppben az élet című életrajzi riportkötetből olvasott fel részleteket a névadó szülőföldhöz való kötődését példázva.

Az ünnepség keretében adta át Horváth Dávid DT elnök a hagyományos életrajzi vetélkedő győzteseinek jutalmát, a Béres Klára által dedikált Cseppben az élet című kötetet.

Ezt követően - az egykor a névadó által Simándy József előadásában különösen kedvelt - Hazám, hazám című ária részletére az ünneplők az emléktáblánál elhelyezték a megemlékezés koszorúit. Az intézményvezetés és a tanári kar képviseletében Birke Anikó, Pócsikné Papp Enikő és Arsziri András nevelőtanárok, a Béres-díjas diákok, a diákönkormányzat és a diákkörök nevében Kádas Viktória, Csabina Tamás, Horváth Dávid és Munkácsi Tamás, a Záhonyban lakó és a kárpátaljai diákok részéről Molnár Nikolett, Sándor Evelin és Szőke Csaba koszorúztak az ünnepségen.

Ezek is érdekelhetik