Helyi közélet

2013.04.11. 12:14

Vízbe zuhant egy munkás a hídbontás közben

Vásárosnamény – Vásárosnaményban április 11-én reggel a régi híd bontási munkálatai közben a folyóba zuhant egy ott dolgozó, 27 éves férfi. A fiatalembert a helyszínen jelenlévő és a területet biztosító vízimentők mentették ki a Tiszából. A férfit mentővel szállították kórházba.

Vásárosnamény – Vásárosnaményban április 11-én reggel a régi híd bontási munkálatai közben a folyóba zuhant egy ott dolgozó, 27 éves férfi. A fiatalembert a helyszínen jelenlévő és a területet biztosító vízimentők mentették ki a Tiszából. A férfit mentővel szállították kórházba. – A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit – tájékoztatott Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

 

Vízbe zuhant egy munkás a hídbontás közben

A régi híd bontási munkálatai közben a folyóba zuhant egy ott dolgozó 27 éves férfi Vásárosnaményban csütörtökön reggel – tudta meg a szon.hu. A vízbe zuhant férfit a mentők kórházba vitték, állapota nem súlyos. A fiatalembert a helyszínen jelenlévő és a területet biztosító vízimentők mentették ki a Tiszából, mentővel szállították kórházba. A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

Azt tudni lehet, hogy a régi híd bontása miatt a part közelében, a hídtól kb. 50 méterre folyamatosan jelen van egy motorcsónak, pont azért, hogy baj esetén azonnal beavatkozhassanak. Maga a vízbeesés önmagában nem lenne veszélyes, de a nagy magasság miatt a test gyorsulása olyan hogy a vízbezuhanás nagyon súlyos sérüléssel járhat, ha az ember nem tud időben megfelelő testhelyzetbe fordulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában