Helyi közélet

2013.04.30. 10:37

Diszkriminatív Orbánék Kárpátalja-politikája?

Kárpátalja - Az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség számára érthetetlen a magyar kormány Kárpátalja magyarsága vonatkozásában immár negyedik esztendeje gyakorolt diszkriminatív politikája – áll a szervezet elnökségi nyilatkozatában.

Kárpátalja - Az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség számára érthetetlen a magyar kormány Kárpátalja magyarsága vonatkozásában immár negyedik esztendeje gyakorolt diszkriminatív politikája – áll a szervezet elnökségi nyilatkozatában. A Kárpáti Igaz Szó-ban megjelent közlemény szerint a jelenlegi magyar kormány egyszerűen nemlétezőnek tekinti az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetséget, s ezzel a kárpátaljai magyarság jelentősebb hányadát: nem vitatja meg vele a fájó kérdéseket, eleve elzárkózik a kapcsolattartás minden formájától, amit Orbán Viktor miniszterelnök legutóbbi kárpátaljai útja is igazol, mely eseményre az UMDSZ vezetői nem kaptak hivatalos meghívót.

„Szövetségünk megalakulásától fogva azon dolgozik, hogy a kárpátaljai magyarok otthon érezzék magukat szülőföldjükön. Ehhez a tevékenységhez folyamatosan keressük a megfelelő szövetségeseket” – áll a nyilatkozatban. Mint tapasztalható, ellenségből bőven akad, így elszomorító és egyben érthetetlen, hogy a hivatalos Budapest, ahelyett, hogy segítené az UMDSZ ez irányú törekvéseit, megosztó és kirekesztő politikájával gyakorlatilag az ukrajnai szélsőségesek kezére játszik – utal a közlemény az elmúlt hetekben történt magyarellenes megnyilvánulásaira az ukrán újfasiszták részéről.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában